Sorgh
Extra handen nodig?
Bel naar 085 - 210 2434
Terug naar het overzicht

Gerlinde | Sorgh’ers aan het woord!

26 november 2018

Gerlinde | Sorgh’ers aan het woord!

Eerst de bewoners

Sinds ik bij Sorgh.nl werk, heb ik veel verschillende bewoners leren kennen. Van hoog niveau tot laag niveau, van gehandicaptenzorg tot ouderenzorg. Het werken bij Sorgh.nl is ontzettend divers, wat voor mij  zorgt voor veel extra ervaring. Doordat je vaker op dezelfde groepen komt, leer je cliënten steeds beter kennen. Ondanks dat het voor de cliënten niet altijd mee valt om nieuwe begeleiders te leren kennen, vinden ze het jammer als je de groep gaat verlaten. Reacties als: "Ik zag er wel een beetje tegenop om weer een nieuw gezicht te leren kennen, maar het is me erg meegevallen, bedankt daarvoor", geven aan dat je op dat moment cliënten hebt kunnen bieden wat ze nodig hadden. En dat is in de meeste gevallen toch nabijheid, veiligheid en vooral liefde. Dit geeft een voldaan en fijn gevoel. Dit geldt niet alleen voor de gehandicaptenzorg, maar ook voor de ouderenzorg. Ik had bij aanvang van mijn dienstverband nog geen ervaring met de ouderenzorg, maar ik ben erg blij dat ik het door de variatie die Sorgh.nl mij bied het heb mogen leren kennen. Ouderen hebben een heel leven achter de rug waarbij ze het nodige mee hebben gemaakt. Om hen te helpen in de verzorging en begeleiding zorgt voor veel respect en liefde voor deze groep mensen. Ze zijn erg dankbaar dat je komt helpen en spreken dit ook uit. Zowel vanuit de cliënten als vanuit de organisatie is er zo waardering voor mijn inzet.

Het vaste personeel

Voor het vaste personeel valt het niet altijd mee om alles over te laten aan een begeleider die de groep nog niet kent. Ze zijn vaak betrokken en leggen goed uit wat de bedoeling is. Meestal zijn er dagprogramma's of lijsten waarop staat wat er in welke volgorde moet gebeuren. Als ze aan het eind van de dienst zeggen: "Ik heb lekker gewerkt en ik hoop dat je nog eens weer komt", ga ik met een blij gevoel richting huis. Wat ik ook vaak merk is dat men Sorgh.nl vraagt om te helpen, als de nood hoog is. Hierdoor ben je echt nodig op een groep. Het vaste personeel is heel dankbaar en blij dat er iemand kan komen om te werken. Dit zorgt weer voor een glimlach, zowel bij het personeel als bij mezelf!

Mijn glimlach

Mijn glimlach komt voort uit verschillende dingen, zoals flexibiliteit, ervaring, waardering, eigen auto en uitdaging.

  • Flexibiliteit; ik heb bewust voor Sorgh.nl gekozen omdat ik meer flexibiliteit wilde i.v.m. onze twee kinderen. Bij Sorgh.nl plan ik mijn eigen diensten, op dagen dat ik oppas heb. Dit zorgt ervoor dat ik toch kan werken op momenten dat het mij uitkomt. 
  • Ervaring; zoals eerder aangegeven doe je bij Sorgh.nl veel ervaring op. Je komt op veel werkplekken, die allemaal een andere manier van werken hebben. Je leert hierdoor veel begeleidingsstijlen kennen en herkennen. Dit geeft mij veel plezier in mijn werk.
  • Waardering; bij Sorgh.nl wordt je gewaardeerd om wie je bent. Je mag jezelf zijn. Als er iets is waar je tegenaan loopt, zoek je samen naar oplossingen. Als de manager complimenten krijgt over mij, dan krijg ik dat ook te horen. Verder valt het salaris ook onder waardering. Niet het belangrijkste, maar ook zeker niet onbelangrijk. 
  • Eigen auto; bij Sorgh.nl krijg je een auto tot je beschikking. Dit vind ik erg fijn omdat ik hierdoor zonder problemen op mijn werk kom. Dit vergroot ook weer een stukje flexibiliteit, omdat je altijd een auto bij de deur hebt. Ook vind ik het erg leuk dat mijn naam op de auto staat. Dit zorgt ervoor dat je met veel plezier richting je werk gaat, maar het zorgt er ook voor dat cliënten je ook herkennen aan de auto, zodat ze weten dat ik er ben.
  • Uitdaging; door de vele afwisseling, heb je automatisch ook meer uitdaging. Ergens voor het eerst naar toe gaan zorgt ervoor dat ik uitdaging en daardoor meer plezier heb in mijn werk. 

Al met al werk ik met een glimlach en zorg ik voor een glimlach. Ik kan het iedereen aanbevelen!


Terug naar overzicht

Zorgpersoneel inhuren?

Wij ontzorgen uw zorginstelling en geven uw cliënten professionele nabijheid. Extra handen of specialistische kennis nodig? 

zorgprofessionals inhuren
Thuis in zorg met heel ons hart!