Sorgh
Extra handen nodig?
Bel naar 085 - 210 2434
Terug naar het overzicht

Het belang van identiteitsgebonden zorg

8 januari 2021

Het belang van identiteitsgebonden zorg

Wanneer je zorg nodig hebt wil je niet alleen de beste zorg ontvangen, maar ook zorg die volledig aansluit op jouw gezindheid, levensovertuiging of culturele achtergrond. Zoals je dat gewend bent vanuit huis, zoals je in het leven staat. De normaalste zaak van de wereld vinden wij bij Sorgh.nl. “Het is dan ook logisch dat we ons met name richten op identiteitsgebonden zorg. We geloven dat we hierdoor een nog betere aansluiting vinden bij de behoefte van cliënten”, aldus een van onze zorgmanagers.

Wat houdt identiteitsgebonden zorg in?

Identiteitsgebonden zorg is er in veel verschillende soorten. Iedereen is anders, dat geldt ook voor de zorg die het beste bij hen past. Zodra zorg specifiek aandacht besteedt aan of gebaseerd is op identiteitskenmerken zoals gezindheid, levensovertuiging of etniciteit of culturele aspecten, spreken we van identiteitsgebonden zorg. “De zorgvraag heeft betrekking op levensstijl, normen en waarden van cliënten.  Voor de zorgprofessionals van Sorgh.nl betekent dit dat zij werken met cliënten met een gereformeerde, reformatorische of christelijke gezindheid”, aldus onze zorgmanager.

Een waardevolle aansluiting

Door keuzevrijheid te bieden op alle vormen van zorg binnen de particuliere zorg en PGB, hebben cliënten (en hun verwanten) toegang tot zorg die feilloos aansluit op hun overtuigingen. Dit is ontzettend belangrijk. “Het is zorg met net een beetje meer. Uit onderzoek blijkt zelfs dat identiteitsgebonden zorg een positievere bijdrage kan leveren aan de gezondheid van een cliënt dan reguliere zorg. Vanuit je geloofsovertuiging God liefhebben en je naasten als jezelf is het uitgangspunt. Het is als een mooie rode draad verweven in onze zorg en dienstverlening. Het vormt de verbinding tussen cliënten en zorgmedewerkers. Het is prachtig om als zorgaanbieder vanuit een eigen overtuiging de waardevolle aansluiting te vinden met gelijkgestemde cliënten. Dat geeft zorg zoveel meer diepgang en waarde”, legt onze zorgmanager uit.


Terug naar overzicht

Zorgpersoneel inhuren?

Wij ontzorgen uw zorginstelling en geven uw cliënten professionele nabijheid. Extra handen of specialistische kennis nodig? 

zorgprofessionals inhuren
Thuis in zorg met heel ons hart!